top-banner

Serra de Montsant. 36 Itineraris circulars i 8 travesses -Piolet

18,00Eur
Editado por:
Piolet
Añadir al carrito:

Descripción:

Sierra de Montsant. 36 Itinerarios circulares y 8 travesías.
Idioma: CATALÁN.
Autor: Jaume Mas Roca.
01/02/2007.
304 páginas.
21,00 x 12,00 x 1,80 cm.
Este libro propone unos itinerarios por el Parque Natural de la Serra del Montsant, situado en el corazón de la comarca del Priorat. La guía, diseñada completamente en color, describe 44 excursiones con mucho detalle que van acompañadas de indicaciones sobre su dificultad, un mapa de cada recorrido y fotografías.

El autor invita a descubrir el patrimonio y los diferentes ambientes naturales y paisajísticos de este macizo.

Index. Pròlegs.
Introducció.
Conèixer l''entorn.
Situació geografica.
El relleu.
Geologia.
Balmes i cavitats.
Clima.
Hidrografia.
Fonts.
El Parc Natural de la Serra del Montsant.
Fauna.
Vegetació.
Utilització de la guia.
Glossari i abreviatures.

SECTOR ALBARCA.
1 Albarca-Grau Gran-Roca Corbatera-Racó del Sastre-Ermita de la Mare de Déu de Montsant-Grau de la Mare de Déu-Albarca.
Variant 3a Roca Corbatera-Pas del Gat-Font del Manyano-Barranc de les pletes-Cruïlla barranc dels Pèlags-Font de la Mare de Déu-Ermita de la Mare de Déu.
2 Albarca-Grau de la Mare de Déu-Ermita de la Mare de Déu de Montsant-Portell del Peret-Pi de la Carabasseta-Ermita de Santa Magdalena-Albarca.

SECTOR CORNUDELLA.
3 Ermita de Sant Joan del Codolar-Grau del Montsant o del Tomaset-Cova Santa-Roca Corbatera-Els Hostalets(Albarca)-Ermita de Sant Joan del Codolar.
Variant 3a Pista d''Albarca-Camí de la llisera.
4 Ermita de Sant Joan del Codolar-Grau del Montsant-Pla o clot del Meloner-Barranc de la Bruixa(Vessant de solana)-Cruïlla barranc dels Pèlags-Portell del Peret-Grau del Belart-Els Hostalets(Albarca)- Ermita de Sant Joan del Codolar.
5 Ermita de Sant Joan del Codolar-Grau dels Tres Esglaons-Roca Corbatera-Pas del Gat-Font del Manyano-Cova Santa-Grau del Montsant- Ermita de Sant Joan del Codolar.

SECTOR LA MORERA.
6 La Morera-Grau de Salfores-Clot del Cirer-Piló dels Senyalets-Grau de l''Espinós-La Morera.
7 La Morera-Grau dels Barrots-Piló dels Senyalets-Clot del Sirer-Grau de la Grallera-La Morera
Variant 7a La Morera-Grau del Carrasclet.
8 La Morera-Grau de l''Espinós-Barranc de les falles-Barranc dels Pèlags(Toll de l''ou)-Comellar de la cova de l''ós-Grau de la Graellera-La Morera.
9 La Morera-Grau de l''Agnet-Grauets del Mateva-Cova de la Bruixa-Barranc de la Bruixa(Vessant d''obaga)-Grau del Carabassal-La Morera.
10 La Morera-Grau de l''Espinós-Comellar de la Cova de l''os-La llibreria-Pont natural-Font de les canaletes-Barranc del Vidalbar-Cova del Soronelles-Grau de la Grallera-La Morera.
11 La Morera-Grau de l''Agnet-L''Aixaragall del Grau-Cova de l''os-La pleta-Font de les Canaletes-Racó i grau dels forats-Barranc de la falconera-Clot del Cirer-Grau de Salfores-La Morera.
12 La Morera-Grau dels Barrots-Barranc de la Bruixa(Vessant d''obaga)-Barranc dels Pèlags-Toll de l''ou-L''Aixaragall del Grau-Grau de l''Agnet-La Morera.
13 La Morera-Grau del Carabassal-Roquera dels Grèvols-Racons del Meloner-Cova Santa-Serra Major-Camí sobre els cingles del fuster i del portaler-Grau dels Barrots-La Morera.
Variant 13 Cruïlla Serra Major-Replà sobre el racó dels Boixets.
14 La Morera-Grau de la Grallera-Piló dels Senyalets-Carena i grau de les Tosses-Racó i grau dels Forats-Collet del Molló Alt-Molló Alt-Grau de Salfores-La Morera.
15 La Morera-Grau de Salfores-Racó del Teix-Cadolles de la xispa-Collet del Molló Alt-Barranc de la Falconera-Clot del Cirer-Piló dels Senyalets-Drecera del Corralot-Grau de la Grallera-La Morera.

SECTOR ESCALADEI.
16 Cartoixa d''Escaladei-Collet dels Horts-Grau de l''escletxa-La cogulla-Grau de Salfores-Font Pregona-La Pietat-Cartoixa d''Escaladei.
Opcional 16a Visita opcional al racó de missa.
17 Escaladei-Masia del Tancat-Barranc de la font de l''Aliga-Tormo del Frare-Grau de la Guineu-Vinyes del Mas Déu-Grau de la Vilella Alta o de l''Ardèvol-La vilella alta-Escaladei.
18 Cartoixa d''Escaladei-Pas de l''ase-Mas Nou del Barranc de l''Aliga-Mas de Forçans-Grau de l''Enderrocada-Mas de l''Estrem-Barranc de la Martorella-Bassis del Boter-Punta del Boter-Grau de l''escletxa-Cartoixa d''Escaladei.
Variant 18a Grau de l''Enderrocada-Carena del cingles del Codinals-Punta del Boter.

SECTOR LA VILELLA BAIXA.
19 La vilella baixa-Grau dels Bous-Grau del Coll Empedrat-La vilella baixa.
20 La vilella baixa-Pont de cavaloca-Coll de Cantacorbs o de Cabacés-Cabacés-Riu Montsant-La vilella baixa.

SECTOR CABACÉS.
21 Cabacés-Ermita de Sant Roc-Ermita de la Foia-Grau del Caixer-Font de Cavaloca-Cabacés.
22 Cabacés-El Gegant-Font de Cavaloca-Mas de Forçans-Grau de l''enderrocada-Mas de l''Estrem-Ermita de la foia-Cabacés.

SECTOR MARGALEF.
23 Margalef-Grau del Tormo d''Englora-Mas del Serrador-Ermita de Sant Salvador-Cova de la Roba-Margalef.
24 Ermita de Sant Salvador-Serra Major-La Cogulla(retorn pel mateix camí).
25 Riu Montsant-Pantà de Margalef-Barranc de la Taverna-Racó del Teix-La Cogulla-La Rovellosa-Grau de les Figueres-Riu Montsant.
Opcional 25a Visita a la cova de la Taverna.
26 Riu Montsant-Pantà de Margalef-Cova de la Columna o del Pilar- Mas de Soleràs-Cova de la Falconera o del Metge-Barranc de la Falconera-Racó i grau dels Forats-Collet del Molló Alt-Cadolles de la xispa-Barranc de la Taverna-Riu Montsant.
27 Margalef-Tossal Pelat-La cogulla-Barranc de la Teixeta-Cova del Noguer-Barranc de la Coma Negra-Riu Montsant-Margalef.
28 Margalef-Barranc de la Coma Negra-Cova del Miracle-Cova dels Cups-Cingle del Morral-Barranc de l''Eixarreí-Serra Major-Tossal Pelat-Margalef.

SECTOR ULLDEMOLINS.
29 Ermita de Sant Antoni-Riu Montsant(Cadolles fondes)-Ermita de Sant Bartumeu de Fraguerau(retorn pel mateix camí).
30 Ermita de Santa Magdalena-Grau de la cova del Corb-Portell del Peret-Pi de la Carabasseta-Carena dels pins Carrassers-Grau de la Comereda-Tres juradets-Riu Montsant-Ermita de Sant Antoni-Ermita de Santa Magdalena.
31 Ermita de Santa Magdalena-Grau de la cova del Corb-Grau de les voltetes-Collet del Parral-Cova. del Caterí-Punta Pericana-Coll de la Mola-Borada d''en Franc-Pista Barranc dels Pèlags-Portell del Peret-Grau de la roca del llençol-Ermita de Santa Magdalena.
32 Ermita de Santa Magdalena-Pi de la Carabasseta-Collet del Parral-Barranc del parral(vessant de solana)-Cova del Parral-Comellar del Madalenet-Toll de l''ou-Pista Barranc dels Pélags-Portell del Peret- Ermita de Santa Magdalena.
Variant 32a Toll de l''ou-Camí de la borada d''en Franc-Pista Barranc dels Pèlags.
33 Ermita de Santa Magdalena-Grau de la Roca del Llençol-Roca del Llençol-Grau de les voltetes-Collet del Parral-Barranc del Parral(Vessant d''obaga)-Punta Pericana-Cova del Parral-Pi de la Carabasseta-Grau del Llop o pas del Rabassa-Ermita de Sant Antoni- Ermita de Santa Magdalena.
34 Ermita de Sant Antoni-Grau del Llop o pas del Rabassa-Carena del pins Carrassers-Grau del Ventadors-Riu Montsant- Ermita de Sant Antoni.
35 Ermita de Sant Antoni-Grau del pas de Sant Antoni-Pi de la Carabasseta-Barranc dels Pèlags-La pleta-Font Natural-Aiguabarreig-Riu Montsant(Congost de Fraguerau)- Ermita de Sant Antoni.
Opcional 35a Visita a l''engolidor del Barranc dels Pèlags.
36 Venta de Serra la Llena(Hostal de la Serra)-Colldemònecs- Grau de l''euga-L''Escambell-Riu Montsant-Bas de Soleràs-Aiguabarreig-Ermita de Sant Bartumeu-Venta de serra la Llena.

TRAVESSES.
T1 Albarca-Cabacés(pel camí de capçada de la serra major).
T2 La Morera-Grau de la graellera-Comellar del riu-Barranc del Vidalbar-Planars del ros-Aiguabarreig-Riu Montsant(Congost de Fraguerau)-Ermita de Sant Antoni(Ulldemolins).
T3 La Morera-Grau del Carabassal-Roquera dels Grèvols-Racons del Meloner-Clot del Meloner-Cingles de Sant Joan-Pla de Grau-Albarca.
T4 La vilella alta-Grau de la vilella alta-Vinyes del Mas Déu-Coll de la Guixera-Grau dels Bous o del Cargol-La vilella baixa.
T5 Cabacés-Ermita de la Foia-Portell de la Boca de l''Infern-Mas del Serrador-Ermita de Sant Salvador-Cova de la Roba-Margalef.
T6 Margalef-Grau del Tormo d''Englora-Serrall del Maiango-serral de les roques-Cova dels Casaments-Barranc tancat-Racó de la Covassa-Cabacés.
T7 Ermita de Sant Antoni(Ulldemolins)-Congost de Fraguerau(Riu Montsant)-Aiguabarreig-Mas de Soleràs-Pantà de Margalef.
Opcional 7a Visita a la cova de la falconera o del Metge.
Opcional 7b Visita a la cova de l''Escolania.
T8 Ermita de Santa Magdalena(Ulldemolins)-Pi de la Carabasseta-Barancs dels Pèlags-L''Aixaragall del Grau-Serra Major-Grau de l''Agnet-La Morera.

Bibliografia i Cartografia.
Dades d''interès.